Kako ozdraviti Parodontozo?

Številna naravna zdravila in profesionalni tretmaji so učinkoviti pri zdravljenju Parodontoze.  Bolezen dlesni ali z drugo besedo Parodontoza se razvije, ko se okužijo zobne kosti in mehka tkiva, ki držijo zobe v njihovem položaju. Če okužbe ne odpravimo pravilno, se dlesni začnejo umikati od zob, kar pa kasneje privede do izgube zob. Staranje, slaba zobna higiena in premočno ščetkanje lahko pospeši Parodontozo. V tem članku smo se odločili, da vam bomo predstavili  naravna zdravila in kako ravnati kadar se nam je začela razvijati parodontoza kar od doma.

Zdravljenje Parodontoze z domačimi zdravili

Obstaja več naravnih zdravil za zdravljenje umikajočih dlesni. Vedno pa se posvetujte s svojim zobozdravnikom, da izberete najprimernejšo rešitev za vas. Tu je nekaj naravnih zdravil za odpravo umikajočih dlesni:

Spiranjem z oljem zmanjša nastajanje Parodontoze

Spiranje z oljem lahko zmanjša kopičenje bakterij in oblog, ki vodijo do umika dlesni. V usta vzemite 2 žlici olja in ga mešajte 20 minut. Po pljuvanju olja si sperite usta s toplo slano vodo in si umijte zobe. Predlagamo vam uporabo kokosovega olja.

Izpiranje s slano vodo

Vnetih dlesni se lahko znebite z izpiranjem ust z raztopino slane vode. To ponovite trikrat na dan.

Aloe vera izboljša stanje ob Paradontozi

Aloe Vera učinkovito spodbuja zdravje zob. Vbrizgavanje gela Aloe Vera v vnete dlesni lahko izboljša vaše stanje.

Zeleni čaj odpravlja Paradontozo

Pitje zelenega čaja lahko preprečuje bolezni dlesni in spodbuja zdrave dlesni in zobe. Vsak dan popijte eno ali dve skodelici zelenega čaja.

Septilin

Septilin je na voljo v obliki sirupa in tablet. Jemanje zdravila Septilin bo izboljšalo izid vašega zobnega zdravljenja in zdravja vaših dlesni. Vzemite odmerke, kot vam je predpisal zobozdravnik.

Kurkuma gel

Antioksidativne in protivnetne lastnosti kurkuma gela lahko pomagajo preprečiti nastajanje oblog in vnetje dlesni, ki vodijo do umika dlesni. Predlagamo tudi napitke iz kurkume, kot je zlato mleko.

Omega-3 maščobne kisline

Jejte hrano, ki vsebuje omega-3 maščobne kisline. Dnevno zaužijte 300 miligramov omega-3 maščobnih kislin, da zmanjšate vnetje dlesni in izboljšate pritrditev dlesni na zobe.

Vodikov peroksid

Sperite usta z vodikovim peroksidom in vodno raztopino. To bo pomagalo pri zdravljenju dlesni, ki se umikajo. To ponovite dvakrat ali trikrat na teden. Predlagamo vam, da za nasvet raztopine vprašate vašega farmacevta ali zdravnika.

Olje čajevca

Evropska združba za zobozdravnike razkriva, da je olje čajevca učinkovito proti rasti patogenov v ustih.

Krtačenje in nitkanje

Nežno umivanje zob in uporaba zobne nitke dvakrat na dan lahko spodbuja zdravje dlesni in zob.

Strokovno zdravljenje Paradontoze

Če zgoraj omenjena naravna zdravila ne delujejo, se takoj posvetujte s svojim zobozdravnikom. Priporočili vam bodo strokovno zdravljenje, odvisno od resnosti vašega stanja.

Nekirurško zdravljenje Parodontoze – Običajno vključuje brušenje, da se gladi zobna površina, in načrtovanje trdih prevlek za zobe za lažje preprečevanje bakterijskih vnetij. Tudi zobozdravnik vam lahko priporoči antibiotike za zdravljenje okužb v ustih.

Kirurško zdravljenje parodontoze – vključuje postopke, kot je cepljenje mehkih tkiv, da se prepreči recesija dlesni in izboljša estetika linije dlesni. Operacija zmanjšanja dlesni za spodbujanje naravne regeneracije kosti in odstranjevanja zobnega kamna pod dlesnimi.

Če vas skrbi, da imate znake parodontoze se takoj posvetite s svojim zobozdravnikom.