Prednosti zobnih implantatov

Kadar se soočate z izgubo zob ali so vaši zobje izredno poškodovani imate več možnosti. Največkrat predlagana možnost in tudi najbolj učinkovita so zobni vsadki ali implantati. Zobni implantati ponujajo prednosti, ki jih druge možnosti zamenjave zob, kot so proteze ali mostički, preprosto ne morejo ponuditi. Tu so glavne prednosti te inovativne možnosti:

Zobni implantat preprečuje izgubo kosti

Ko izgubite zobe, ponavadi izgubite tudi kostno maso v čeljusti. Vaša čeljustnica potrebuje stimulacijo, ki jo dobi takrat kadar je povezana z zobmi. Zobni implantati so edina trajnostna možnost nadomestitve zob. V kolikor ste zaradi Parodontoze brez ostali brez zob, vam svetujemo izbiro implantatov.

Implantat se ujema z vašimi naravnimi zobmi

Zobni vsadki so različnih oblik in velikosti. Vaš zobozdravnik bo skupaj z vami oblikoval vsadke, ki ustrezajo barvi okoliških zob in se popolnoma prilegajo vaši ostali zobni podobi. Nihče razen vas in vašega zobozdravnika ne bo vedel, kateri zobje so vsadki.

 

Premolar and Molar tooth crown installation over implant – white concept. 3D illustration of human teeth and dentures

Obnovi moč ugriza

Ker so zobni implantati pritrjeni v vašo čeljust s titanovim stebrom, ki nadomešča zobno korenino, vam omogočajo ugriz z bolj ali manj enako silo, kot bi jo lahko uporabili z naravnimi zobmi. Druge možnosti zamenjave zob vam ne povrnejo skoraj tolikšne ugrizne moči, ker sedijo na dlesni in niso zasidrane v zobni sklenini.

Implantat preprečuje spremembe oblike obraza

Zobje pomagajo podpirati vašo strukturo obraza. Ko izgubite zobe, izgubite to oporo, zaradi česar vaš obraz spremeni obliko in s tem ste videti starejši. Zobni vsadki nudijo vašemu obrazu podobno podporo kot naravni zobje in mu preprečujejo spreminjanje oblike.

Omogoča naravni govor

Nekatere možnosti zamenjave zob, na primer proteze, lahko vplivajo na vašo sposobnost pravilnega izgovarjanja besed. Manjkajoči zobje lahko spremenijo tudi vaš govor. Ker se zobni implantati počutijo in delujejo tako kot naravni zobje, vam omogočajo enostavno in naravno govorjenje.

Odporen material

Še vedno je treba skrbeti za umetne zobe, da se prepreči nabiranje bakterij v ustih in povzročanje okužb, vendar material, iz katerega so narejeni zobni vsadki, ne more razpadati. Nikoli vam ne bo treba skrbeti, ali bodo zobni vsadki dobili luknjice! Skrb za zobne vsadke je enostavna!

Enostavna nega

Samo ščetkajte in uporabljajte nitke, kot bi običajno. Zobni vsadki ne zahtevajo nakupa posebnih izdelkov za njihovo čiščenje ali nego. Ni potrebe po skodelicah, čistilnih tabletah, lepilih ali posebnih ustnih vodic. Samo ščetkate in uporabljate zobno nitko, tako kot bi to storili z naravnimi zobmi.

Brez neprijetnega zdrsa

Pacienti z zobnimi protezami se včasih ne počutijo samozavestno glede govora, smejanja ali prehranjevanja v javnosti, saj se lahko proteze vidno premaknejo ali zdrsnejo v usta. Zobni vsadki so trdno pritrjeni in vas ne bodo nikoli osramotili.

Podpira sosednje zobe

Vrzel v ustih, ki jo povzroči manjkajoč zob, lahko povzroči, da se zobje na obeh straneh vrzeli premaknejo, kar vodi do neusklajenosti. Zobni implantati zapolnijo vrzel, kar vam omogoča, da ohranite naravnost, enakomeren nasmeh.

Trajna rešitev za izgubo zob

Ostale možnosti zamenjave zob bo treba redno popravljati ali zamenjati, zobni vsadki pa so zasnovani tako, da trajajo do konca življenja.

Če potrebujete možnost zamenjave zob, morate vsekakor razmisliti o zobnih vsadkih. Če želite ugotoviti, ali ste dober kandidat za zobne vsadke, se dogovorite za posvet pri vašem zobozdravniku.

Več info na: Dental Rogaška Maribor