Kako potovati v času Korona virusa?

Dan po katerem je svetovna zdravstvena organizacija potrdila izbruh CONVID-19  je velik del sveta obstal. Prav tako so se podrli vsi načrti o potovanju v času prvomajskih počitnic. V naslednjem članku želimo obravnavati nekatere najbolj pereče pomisleke, ki vplivajo in bodo vplivali na bodoče popotnike.

Korona virus eksponentno narašča, njegovo razširitev pa je možno zaslediti na vseh koncih sveta. Odpovedani leti, preklicani načrti, prestavljene počitnice so še posebej moteči faktorji mnogih izmed nas. Ker je tretjina držav po vsem svetu zaprta, vam močno svetujemo, da svoja potovanja prekličete do nadaljnjega. Naša neposredna prioriteta je, da ostanete vari in zdravi, kar pa pomeni, da se držite vladnih smernic in predpisov.

Če ste neučakani in menite, da se bo situacija kmalu spremenila, vas spodbujamo da si ob rezervaciji novega potovanja, doplačate tudi zavarovanje v primeru odpovedi. Potovanje se v času pandemije nenehno razvija, zato je pomembno, da se zaščitite. Če je vaše potovanje v tuje kraje obvezno in neizogibno, potem vam predlagamo, da se zavarujete tudi zdravstveno. Mnoge zavarovalnice ponujajo možnosti več dnevnega celovitega paketa zavarovanja z izjemo dostopnimi cenami.

Kakšne so trenutne omejitve?

Mnoge države svojim državljanom že od 24.3.2020 odsvetujejo vsa mednarodna potovanja, razen tistih nujnih. Evropa pot »epicenter« pandemije je zaprla vse svoje meje večini zunanjih obiskovalcev.  V trenutnem ozračju bi morali in lahko potovali samo iz bistvenih razlogov. Zagotoviti si morate tudi, da vaše potovanje ne bo v nasprotju s potencialno zaustavitvijo države.

Center za nadzor in preprečevanje bolezni je neprecenljiv vir za razmere na določenih destinacijah. Različni potovalni centri prav tako spremljajo stanje po mednarodnih državah, zato se ne obotavljate pri pridobivanju najnovejših informacij o omejitvah potovanj.

 

Ste morda pomislili, da obiščete lepote svoje lastne države?

Slovenija je s svojimi pestrimi pokrajinami in raznolikimi ponudbami poosebljena privlačnost. Je prva država na svetu, ki je bila kot celota razglašena za zeleno turistično destinacijo. Naj ne pozabimo omeniti, da v Sloveniji lahko odkrijete veliko posebnih naravnih danosti in krajev, ki so zaščiteni pod UNESCOVO svetovno dediščino.

Predlagamo vam obisk Škocjanskih jam s svojim podzemnim svetom, Idrijo z nekdaj svetovno znanimi rudniki živega srebra in glavno mesto v katerem lahko poleg čudovite kulturne dediščine uživate tudi v čudoviti naravi, ki ga premore ta zelena prestolnica. Vse to in še več lahko obiščete v samo nekaj dneh!

Imate radi morje, jezera, gore, kolesarjenje, pohodništvo, terme, Slovenija v svoji majhni površini premore najrazličnejše skrite zaklade, ki si jih ne predstavljate tudi v sanjah. Mnogi ljudje so v času pandemije izgubili službo, zato bo v prihodnjih mesecih izredno pomembno, da podpiramo lokalno prebivalstvo, da se sorazmerno hitro opomore po nastali svetovni krizi. Ostanite varni!