Nekaj prednosti pri potovanju z manjšimi križarkami

Vas zanimajo dogodivščine, pustolovščine in potovanja? Neustrašni popotniki iščejo eksotične destinacije, zaradi želje po bogatih življenjskih izkušnjah. Mnoge agencije se ne zavedajo posebnosti vsakega posameznika, zato se hitro lahko pripeti dogodek nabito polnih, neprivlačnih pristanišč in posledično nezadovoljnih strank. Če še vedno niste prepričani za križarjenje smo za vas napisali nekaj prednosti intimnih doživetij majhnih prostorov.

  1. Brez čakalnih vrst!

Na običajnem večjem križarjenju se hitro zgodi, da bodo restavracije hitro polne in da boste za svoje mesto v jedilnici primorani čakati. Na majhnih ladjah osebje potrebuje manj časa za organizacijo, prav tako se mnogi lahko posvetijo majhnim detajlom, o katerih na velikih ladjah lahko samo sanjate.

  1. Več svobode na križarjenju!

Manjše ladje vam omogočajo tudi blažja pravila. Režimi na večjih ladjah so zaradi varnosti vseh nekoliko strožji. Morda res ni toliko izbire pri hrani boste pa imeli večjo možnost, da se boste spoprijatelji z neznanci, saj majhni prostori hitreje pričarajo vzdušje sproščenih pogovorov.

  1. Veliko gibanja na križarki!

Namen manjših ladij ni, da preživite veliko časa na sami ladji, ampak da dejansko doživite kraje v katerih se ustavite. Veliko več poudarka je namenjenega spoznavanju tuje kulture in novih mest. Osebje pa vam bo z veseljem svetovalo o morebitnih možnostih, ki si jih poželi vaše srce.

  1. Srečanje divjih živali!

Vsi verjetno poznate prvo pravilo opažanja prostoživečih živali, ki narekuje manj hrupa, manj možnosti, da se bodo živali ustrašile. Majhne ladje prav tako slovijo po svoji povezanosti z lokalnim prebivalstvom, kateri lahko vašo nepozabno izkušnjo samo še podvojijo. Ste že kdaj pomislili, da bi obiskali redko naseljene otoke? Z velikimi ladjami to ne bo mogoče, saj razmere za pristanek niso urejene za tolikšne veličine. Majhne ladje na drugi strani lahko obiščejo tudi najbolj skrite konce tega sveta. Obiskali boste lahko kraje in mesta, ki niso na voljo niti povprečnemu popotniku.

  1. Spoznavanje domačinov.

Ena največjih radosti potovanja je gotovo spoznavanje domačinov. Z velikimi ladjami boste imeli možnost obiskati najbolj turistična mesta, ki pa so po navadi močno oddaljena od pristnih prebivalcev območja. Majhne ladje so zaradi majhnega števila, tudi dober vir obiskov majhnih ljudstev. Se navdušujete z antropologijo? Potem ste gotovo pravi naslov za potovanja z majhnimi ladjami.  Tradicionalni izdelovalci mnogoterih surovim vam bodo zagotovo izkazali toplo dobrodošlico.

Če pa ste oseba, ki uživa ob blišču glamurja in prestižnosti vam svetujemo obisk večjih križark, ki bodo gotovo zadovoljila okuse še tako zahtevnih posameznikov. Se vam je ob branju članka porodilo še kakšno vprašanje? Pišite nam in z veseljem vam bodo pomagali!

Več info na: Pozejdon Turizem